Annemieke Visscher

GZ- psycholoog K&J  (BIG  nummer79921969425)
EMDR therapeut
Nip 241338

“Veiligheid is niet de afwezigheid van gevaar maar de aanwezigheid van verbinding” (Gabor Mate)

In mijn werk streef ik er naar verbindend te werken, omdat vanuit verbinding echt contact kan ontstaan. Als de golven in je leven te hoog worden om comfortabel te kunnen meedeinen is het fijn om samen te kijken wat kan helpen om de golven weer aan te kunnen. Inzicht in je kwaliteiten, het vinden van je veerkracht, diagnostiek en gerichte behandeling, zoals EMDR kunnen hierbij helpend zijn. Vanzelfsprekend is de verbinding met de omgeving, welke betrokken is bij het kind/jongere van belang.

Ik ben moeder van drie kinderen en woon samen met mijn man en kinderen in Hoogeveen.
Na mijn vwo heb ik opleiding Sociaal Pedagogische hulpverlening gevolgd en succesvol afgerond. Ondertussen gewerkt als docent binnen het Praktijkonderwijs.

Daarna heb ik de opleiding tot Orthopedagoog gevolgd en afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens ben ik gaan werken in een instelling waar intensieve behandeling voor kinderen en het gezin werd geboden. Ondertussen heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog kind en jeugd gevolgd en afgerond.

Mijn aandachtsgebieden zijn psychodiagnostisch onderzoek, begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en gezinnen op o.a. de volgende domeinen; emotieregulatie vraagstukken, trauma, hoogbegaafdheid en ontwikkelingsvraagstukken.