Anneke van der Veen

Orthopedagoog NVO (2521)                                                                                                                                              Gz psycholoog (BIG:99031243525)                                                                                                                                   EMDR therapeut VEN                                                                                                                                                Reattach therapeut specialist

Opgroeien en opvoeden is waanzinnig interessant. Wat een impact heeft je gezin van herkomst op hoe je dit kunt doen. En het liefste wat ons is gunnen we en geven we het allerbeste. De kracht en kwetsbaarheid die we daarbij ontdekken in onszelf en in het kind maken de eigenheid. Iedereen kent periodes waarbij je het zwaar hebt, gevoel niet uit de verf te komen of dat er iets niet klopt, dwars zit, niet verder komt. Of dat je ziet dat er niet uit je kind komt wat er in zit. Ik vind het mooi om hierbij een tijdje met je mee te kijken. In eerste plaats van mens tot mens, nieuwsgierig, met vertrouwen en zonder oordeel. Vanuit mijn professionele rugzak kan ik vragen stellen en luisteren. Op weg naar de verander wens en gebruik makend van de veerkracht die er is. Zodat het kind zo echt mogelijk uit de verf komt.

Mijn opleiding tot orthopedagoog heb ik aan de RUG te Groningen gevolgd en in 1994 afgestudeerd. Daarna heb ik de BIG registratie tot Gz-psycholoog gehaald. Ik ben opgeleid tot EMDR therapeut en Reattach therapeut. Ik heb lange ervaring in de langdurige en intensieve zorg voor kinderen en gezinnen. Daarnaast ben ik sinds 2011 als zzp-er, binnen mijn eigen praktijk voor Veerkracht, behandelaar voor zowel kinderen als volwassenen. Vanaf maart 2021 mag ik dit doen binnen het team van Oosteinde. Mijn speciale aandachtsgebieden zijn trauma en hechtingsproblematiek, seksueel misbruik, emotieregulatieproblemen, veiligheid binnen gezinnen en lichte verstandelijke beperkingen. Ik kijk wat nodig is om in te zetten en gebruik daarvoor effectief gebleken behandelingen. Oplossingsgericht werken is mijn voorkeursstijl.